12 Ocak 2015 Pazartesi

Tıpkı Bir Boksör Gibi..

Şampiyon bir boksör olmak istediğinizi düşünün. 

İlk önce bu işe başlamadan sikletinizi belirlemelisiniz. Yani MF mi TM mi olduğunuzu belirlemeniz lazım. Daha sonra fiziğinizi buna hazırlamalısınız. Fitness yapmanız,kondisyon çalışmanız güçlenmeniz lazım dimi ? Bu kısım sizin ders hakkında fikriniz olması demek. Yani ne çalışmamız gerektiğini bilmeniz demek.

Daha sonra koçunuz gelir size nasıl yumruk atılacağını nasıl savunma yapılacağını falan gösterir. Bu kısım ise okulda/dershanede öğretmenlerin konuları anlatmasıdır. Size sadece teorik bilgiyi verir. Bu bilgiler sizin için yeterli değildir.Bu seviyede kalırsanız ilk çıktığınız maçta tek yumrukta yıkılırsınız.

Bunu önlemek için özel antrenmanlar yaparsınız, kum torbasında çalışırsınız. Kum torbasını yumruklama aşaması ise test çözme kısmıdır. Eğer çok fazla kum torbası yumruklarsanız hem fiziğiniz düzelir hem vuruş teknikleriniz pekişir. Yani hem konuları öğrenmeye başlarsınız. Hemde bilgi seviyeniz artar, konular pekişir. Bu aşamada maça çıksanız dövebileceğiniz adamlar yani iyi sonuç alabileceğiniz denemeler mutlaka vardır. 

Ama Şampiyon olmak gibi bir amacınız varsa bu size kesinlikle yetmeyecektir. Bu aşamada antrenman maçı yapmanız gerekmektedir. Karşıdaki kum torbası size zarar veremez eksiğinizi görmenize yardımcı olmaz ama bir rakiple dövüşmek size eksiklerinizi görmeniz konusunda çok faydalı olur. Savunmanız mı sıkıntılı saldırınız mı görebilirsiniz antrenman maçında. Hem de yenildiğiniz her maç sizi hırslandırır, biraz daha geliştirir.. güçlendirir..

Bu nedenle
Ne kadar çok antrenman maçı o kadar çok başarı..
Bu süreci böyle düşünebilirsiniz.
Dünya şampiyonu olmak isteyen bir boksör gibi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder