22 Ocak 2015 Perşembe

Tüm Hayatımız 3 Saatlik Sınava Bağlı //mı ?

Sınavdan sonra bir çok kişiden duyarsınız bu klişe sözü. ' Hayatımız bu üç saate bağlı 'dan girip eğitim sisteminin kötülüğünden çıkarlar. Bu konuşmaların tamamı sınavı kötü geçen veya kötü geçeceğini bilen bir öğrencinin bahaneleridir.

Hayatımız o 3 saatlik sınava bağlı değil.

Geleceğiniz sadece o 3 saatlik YGS ile sınırlı değil. (LYSyle sınırlı :P ayrıca ygs 2 saat 40 dakkika :P). Geleceğinizi şekillendiren bir sınav olduğu konusunda hiç birimizin endişesi yok. Fakat gireceğiniz sınavların sonucu tamamen o 2-3 saatlik süre içerisinde belli olmuyor. Yani sınavı o deneme kitapcığının başında geçirdiğiniz sınırlı süreyle kazanmıyor veya kaybetmiyorsunuz. 

Üniversiteyi kazanmak uzun bir süreçtir. 

Sizin sınav sonucunuz doğduğunuz ilk andan sınav gününe kadar olan performansınızın resmiyete döküldüğü bir andır. O sırada geçirdiğiniz üç saatteki performansınızla birlikte performansınız iyi yada kötü bir belge halinde elinize veriliyor.Siz ders çalışmak yerine yatarsanız, kendinizden mucizeler yaratmayı beklemeyin o üç saatte. E haliyle sonuç kötü geliyor. Öğrencininde uydurabileceği en basit bahane ne ?? o üç saate sallıyor kolayca. Neden çünkü o sırada sadece beniyle baş başa. Kimse ne yaptığını bilmiyor o arada.

Eğitim sistemi veya sınav süresini değiştirebiliyor muyuz ? Hayır. O halde ona uygun hareket etmeliyiz. Bu sınava sadece siz girmiyorsunuz. Hayatınızı o üç saate bağlıysa(!) sadece sizin değil herkesin hayatı o üç saate bağlı. Bu nedenle bahaneler arkasına saklanmayın arkadaşlar. Hayatınızı şekillendirmek için o üç saat size verildiyse o üç saatte en iyisini yapmak için elinizden geleni yapın.

Bizim dershanenin duvarında nefret ettiğim bir yazı vardı ama şimdi anlıyorum gerçekten doğru bir sözmüş.

Hayatının geri kalanını eşek olarak geçirmek istemiyorsan bir seneni inek olarak geçir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder